Mijn eerste stage ervaring - Pass HR Services

Mijn eerste stage ervaring

Op 31 oktober 2016 kwam ik de kantoren van Pass HR Services binnen. Ik kreeg een warm onthaal van de medewerkers en een rondleiding van Pascale Wijnandt, de zaakvoerder. Het gaf me een mooi beeld van mijn stageplaats waar ik een maand stage zou lopen. Ik koos Pass HR services omdat ik heel veel interesse heb in Human Resources en omdat ik mijn stage wou doen in een klein maar krachtig bedrijf. Met meer dan 20 jaar ervaring in de HR-wereld was ik ervan overtuigd  dat ik heel veel zou bijleren.

Ik ging meteen aan het werk. Mijn collega’s Shari en Dora gaven me heel wat boeiende taken. In het begin waren het vooral administratieve taken maar geleidelijk aan deed ik ook meer HR-gerichte taken.  Ik mocht bijvoorbeeld een gesprek bijwonen waarbij ik de verschillende interviewtechnieken achterhaalde.  Ik was benieuwd naar de manier hoe ze bij Pass HR Services de geschikte kandidaat vinden voor hun klant. Uiteindelijk ontdekte ik dat ze dit doen door  verder te gaan dan de standaard-voor de hand liggende vragen. Tijdens het gesprek zoeken ze naar de ’mens’ achter de kandidaat. Na het gesprek begeleidde ik  de sollicitant om testen te laten afleggen. Dit was een andere manier om hem/haar nog beter te leren kennen. De dagen vlogen voorbij. Voor ik het  besefte was ik al in mijn laatste week…

In het begin was ik wat aarzelend om de telefoon op te nemen maar ik werd gecoacht door mijn collega’s en werd een echte telefoonexpert. Ook leerde ik klanten en kandidaten  warm en correct onthalen. Bij Pass HR Services wordt de persoonlijke aanpak al van bij het onthaal waargemaakt. De juiste aanspreekvorm, de kandidaat bij naam kennen en een open lichaamstaal zijn zeker niet weg te denken. Daarenboven heb ik mijn communicatieve vaardigheden kunnen bijschaven bij het telefonisch en via e-mail uitnodigen van de kandidaten . Het was voor mij zeker een leerrijke ervaring binnen een leuke sfeer. Pass HR Services is zeker een plaats waar ik heel veel heb bijgeleerd en waar ik met veel plezier naar zal terugkeren.

 

Marie Jo Nzabonimpa

2e jaar Office Management

Hogeschool Odissee campus Brussel

Deel dit artikel: